Suomen Laboratorioalan Liitto ry

Haluatko syventää ja laajentaa ammatillista osaamistasi? Kiinnostavatko sinua laadukkaat koulutukset laboratorioalalta? Koetko, että olisi hyödyllistä saada alalta enemmän uusinta tietoa? Haluatko viettää aikaa muiden laboratorioelämää viettävien ihmisten kanssa ja rakentaa sekä sosiaalista että ammatillista verkostoa?

Kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän saat liittymällä Suomen Laboratorioalan Liitto ry:n jäseneksi! Liittomme ei ole työmarkkinajärjestö vaan poliittisesti sitoutumaton, laboratorioalan ammatillis-aatteellinen keskusjärjestö, jonka tavoitteena on koota yhteen laboratorioalan ammattilaisia. Liitto koostuu eri puolilla Suomea toimivista jäsenyhdistyksistä, jotka järjestävät jäsenilleen paikallista toimintaa.

Suomen Laboratorioalan Liitto ry on ollut toiminnassa vuodesta 1968 alkaen. Tavoitteenamme on tarjota alan osaajille koulutuksia, tiedonantoa, sekä työhyvinvointia ja ammatillista verkostoitumista tukevaa vapaa-ajan toimintaa.

Laboratorioalan työtehtävien kirjo on laaja, joten alan ammattilaisten jatkuva kouluttautuminen on kaikkien etu. Samasta syystä myös verkostoituminen on meillä erityisen tärkeässä roolissa. Liittomme kautta on mutkatonta täydentää omaa tietotaitoaan koulutusten avulla. Liiton jäsenyys on myös helppo tapa saada tietoa ammatillisista mahdollisuuksista tiedotteiden, lehden sekä verkostoitumistapahtumien muodossa. Jäsenenä huomaa nopeasti, että alan uusista tuulista kuulee ensimmäisenä tapahtumissa. Haluamme, että Suomen laboratorioissa työskentelee vastaisuudessa entistäkin kyvykkäämpiä ja alansa tuntevia asiantuntijoita!

Suomen Laboratorioalan Liiton toimintaperiaate

  • koota yhteen ammattilaiset koko laboratorioalalta
  • edistää ammattitaidon, tietotason ja työhyvinvoinnin ylläpitämistä ja kehittämistä järjestämällä täydennyskoulutuksia (mm. sertifioidun näytteenoton koulutukset)
  • tukea laboratorioalan jäsenyhdistysten perustamista ja toimintaa
  • seurata laboratorioalan ammatillisen koulutuksen kehitystä ja kansainvälistä verkostoitumista ja pyrkiä vaikuttamaan niihin
  • tarjota jäsenille laaja kuva hyvin monipuolisen alan tarjoamista mahdollisuuksista
  • seurata laboratorioalan uusimpia kehityssuuntia ja auttaa jäsenistöä vastaamaan näihin tarpeisiin

Liittohallitus ja toimihenkilöt 2017-2019

 

LIITTOHALLITUS:

Jaana Nousiainen

Eeva Wahrman

Margit Häkli

Mira Ketola

Irja Hiekkamäki

Päivi Luoto

Reetta Vinni

Päivi Vesala

Mikael Kuoppala (tiedottaja, sivujen päivittäjä)

 

Markus Haponen (liittovaltuuston puheenjohtaja)

 

TOIMIHENKILÖT:

Eveliina Teeri (taloudenhoitaja)

Jaana Vainio (päätoimittaja)

 

Jaana Nousiainen

Puheenjohtaja

puh 040 523 8816
puheenjohtaja@laboratorioalanliitto.fi

Mikael Kuoppala

Tiedottaja

puh 040 828 6532
tiedotus@laboratorioalanliitto.fi

Reetta Vinni

Jäsensihteeri

jasenasiat@laboratorioalanliitto.fi

Mira Ketola

Koulutusvastaava

puh 040 528 8097
koulutus@laboratorioalanliitto.fi